Case study
Operations

MiWebb kiest voor Vive

Tom Kerckhaert
July 29, 2024
3
 min

MiWebb, geleid door Michael Webbers, specialiseert zich in maatwerk software-ontwikkeling voor een diverse klantenkring, waaronder grote namen als de RAI. Het bedrijf streefde ernaar om een flexibele en passende pensioenoplossing te bieden die aansluit bij de diverse behoeften van hun personeel, variërend van jonge afgestudeerden tot werknemers met gezinnen.

Elk personeelslid een eigen pensioenplan 

De uitdaging voor MiWebb lag in het vinden van een pensioenoplossing die zowel flexibel als begrijpelijk was voor al hun werknemers. Ze hadden moeite om een provider te vinden die een pensioenplan kon aanbieden dat aansloot bij de variërende financiële behoeften en levensfases van hun personeel.

Vive werd gekozen als pensioenpartner vanwege hun unieke model dat elk personeelslid een individueel pensioenpotje geeft. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om hun eigen financiële toekomst actief te beheren en aan te passen aan hun veranderende levensomstandigheden. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld maandelijks hun bijdrage aan het pensioen aanpassen. Dit model bood de flexibiliteit die MiWebb zocht om zowel jongere als oudere werknemers te accommoderen.

"We hebben sommige jongens die al vrouw en kinderen hebben en jongens die net klaar zijn met hun studie. Zeker in een tijd van schaarste in de personeelshoek, is het pleasen van je personeel heel belangrijk." - Michael Webbers, founder MiWebb

Meer bewustwording zorgt voor meer financiële planning

Vive heeft proactief het personeel van MiWebb ondersteund door uitleg te geven over de verschillende aspecten van pensioenplanning, waaronder de basis van lijfrente en de voordelen van vroegtijdige planning. Deze educatieve sessies verhoogden de financiële bewustwording onder het personeel en stimuleerden hen om proactief met hun pensioenplanning aan de slag te gaan.

Na de implementatie van het Vive pensioenplan bij MiWebb is er een merkbare toename in de betrokkenheid bij en discussies over pensioenplanning binnen het bedrijf. Werknemers zijn niet alleen meer geïnformeerd, maar ook actiever bezig met hun financiële toekomst. Sommige werknemers hebben zelfs stappen ondernomen om een estate planner te raadplegen, wat wijst op een verhoogde proactiviteit.

"Het tweede belangrijkste resultaat tot nu toe is dat het team daadwerkelijk over pensioen aan het praten is. En ook hoe ze er zelf mee omgaan en waarom ze tot die keuze gekomen zijn. En het is niet dat ze het er alleen over hebben maar dat ze er ook echt mee bezig zijn in plaats van dat het alleen bij praten blijft." - Michael Webbers

Pensioenstrategie en educatie leidt tot een meer betrokken team 

De samenwerking met Vive heeft MiWebb een heldere, transparante en flexibele pensioenoplossing geboden die goed aansluit bij hun divers personeelsbestand. Een goed doordachte pensioenstrategie, ondersteund door effectieve communicatie en educatie, kan leiden tot een sterker en meer betrokken team.

Krijg vrijblijvend een uitgebreide uitleg

Krijg in slechts 30 minuten een compleet beeld van het pensioenlandschap in Nederland. Inclusief een overzicht van alle mogelijkheden en keuzes.

30 min.
Google Meet
Paul Spronk